Terug

Ambtsdragersconferentie – Pastoraat aan mensen met autisme

28-09-2023 19:30 - 21:45 uur

Een pastoraal oog voor mensen met autisme

 

Iedere predikant, pastoraal medewerker, ambtsdrager of bezoekbroeder komt in het pastoraat ooit iemand tegen die (een vorm van) autisme heeft.  In het pastoraat gaat het om verbinding met de persoon die je bezoekt, daarom is het goed om te weten wie je voor je hebt. Ontdek tijdens deze conferentie meer over autisme, de geloofsbeleving van mensen met autisme en hoe dit van invloed kan zijn op het pastorale contact, het gemeenteleven en de kerkgang.

Platform Autisme in de kerk geeft op D.V. donderdagavond 28 september een conferentie voor ambtsdragers uit de gereformeerde gezindte over ”Een pastoraal oog voor mensen met autisme”. De sprekers zijn Prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker (sycholoog en theoloog, rector van het Kennisinstituut Christelijke Ggz, bijzonder hoogleraar klinisch psychologie aan de VU in Amsterdam) en ds. C. J. Droger (predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Vlaardingen en ervaringsdeskundige die regelmatig publiceert en spreek over autisme).

Na de pauze is er een forumbespreking. Naast de sprekers levert daar ook K. van Vliet een bijdrage aan. Hij is als ouderling van de Gereformeerde Gemeente in Veenendaal betrokken bij de (pastorale) zorg voor mensen met autisme en hun naasten.

Naast ambtsdragers en andere pastoraal werkers zijn ook andere belangstellenden van harte welkom!

Datum en tijd: 28 september van 19.30-21.45 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie: Driestar educatief. Burgemeester Jamessingel 2, 2803 PD Gouda

Entree: € 15,00 (incl. thee/koffie, koek en frisdrank)

Aanmelden: via www.opwegmetdeander.nl/


Deze conferentie wordt georganiseerd door het Platform Autisme in de kerk. Dit platform is een co-creatie van de organisaties: Eleos, Op weg met de ander, Helpende handen en Dit Koningskind. Het Platform werd in 2008 opgericht en heeft sindsdien diverse bijeenkomsten georganiseerd en verschillende brochures uitgegeven.

Details

Datum

28 sep 2023

Tijd

19:30 - 21:45 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan