Terug

Themadag levend verlies – voor (naasten van) mensen met een beperking

12-02-2022 10:30 - 15:30 uur

Op 12 februari 2022 organiseert Dit Koningskind een themadag in samenwerking met Mirjam van der Vegt. De bijeenkomst gaat over levend verlies, met als thema ”balans”. Op zoek naar de balans tussen geven, ontvangen en loslaten.

Door het leven met een beperking van jezelf, kind of partner is het soms lastig om de balans te vinden tussen zorgen, werken en leven. Dat is een hele uitdaging, zowel praktisch als emotioneel. Het wordt niet meer zoals het was en de toekomst is onzeker. Het leven met een beperking heeft impact op je dagelijks leven en je toekomstperspectief. Dit geeft verdriet, pijn en ook veel onzekerheid. Leren omgaan met levend verlies helpt om deze gevoelens beter te begrijpen.

Op deze dag vertellen we je meer over levend verlies, wat het is, hoe het zich kan uiten en over de verschillende manieren om hiermee om te gaan. Misschien heeft dit grote invloed op geloofsleven en je relatie met God. Welke vragen heb je? Daarnaast is het fijn om je verbonden te voelen en je verhaal te delen met anderen die ook te maken hebben met levend verlies.

Voor wie is deze dag?

Tijdens deze dag gaan we ook in groepen uit elkaar, hierbij wordt gekeken naar wat jullie met elkaar delen rond de zorg in je leven. We hebben vier groepen:

  • Ouders van kinderen met een chronische aandoening of beperking (basisschool leeftijd)
  • Ouders van kinderen met een chronische aandoening of beperking (leeftijd 12+)
  • Mensen die zelf leven met een chronische aandoening of beperking
  • Partners van iemand met een chronische aandoening of beperking

 NB: Deze dag is niet bedoeld voor professionals

Tijd en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 12 februari van 10.30 -15.30 uur. We zitten op een mooie locatie, namelijk boerderij De Eemlandhoeve. Deze is te vinden op Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg. Tijdens deze dag is er veel ruimte voor ontmoeting en ook tijd voor een wandeling .

Kosten en aanmelden

De kosten zijn €30,- voor leden en €35,- voor niet leden. Dit is inclusief lunch en het boekje ‘Balans’ met overdenkingen en opdrachten. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

Geen velden gevonden.

Details

Datum

12 feb 2022

Tijd

10:30 - 15:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan