Als één van je ouders (vermoedelijk) ASS heeft, zal dit niet alleen invloed hebben (gehad) op de opvoeding, maar ook op jouw relatie met je ouders, identiteitsvorming en op andere aspecten in het leven. Er kan sprake zijn van gebrek en gemis aan intimiteit en liefde. De ouder kan zich soms moeilijk inleven in het gevoel van het kind.
Het gevolg is dan dat je als kind niet met je eigen verhaal bij die ouder terecht kunt. Als schouderklopjes en waardering uitblijven kan dit een gevoel opleveren dat je niet belangrijk bent. Je hebt minder ondersteuning gekregen bij het ontdekken wie je bent. Je kreeg niet altijd de kans om je emoties en verlangens te uiten. Zo werd er niet tegemoet gekomen aan de behoefte van jou als kind.
Het kan ook voorkomen dat je je andere ouder niet wil belasten; ‘die heeft het al zo zwaar’. Of dat je door (één van) je ouder(s) meegetrokken wordt in hun zorgen en moeiten. Dit kan jou het gevoel geven dat je er tussenin komt te staan. De ouder met autisme is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. De ontdekking dat er sprake is van autisme zorgt vaak voor meer begrip. Maar het kan nog steeds een worsteling zijn om hier mee om te gaan.
Tijdens deze avonden zal Hester Lever (professional en ervaringsdeskundige) ons meer vertellen over het opgroeien met een ouder met ASS. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.
Twijfel je of deze gespreksgroep iets voor jou is? Neem dan gerust contact op met onze consulent Bonna via b.vanderwijgaard@ditkoningskind.nl.
Praktische informatie:
Data: Woensdag 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2 en 16 april
Tijd: 20:00-21:30
Deelnamekosten: €45,- (Ben je lid of vriend van Dit Koningskind? Dan betaal je slechts €37,50).
Aanmelden: Via dit formulier
Details
Datum
05 feb 2025
Tijd
20:00 - 21:30 uur