Terug

Online themabijeenkomst Levend verlies (3)- Rouwen kan je niet alleen

21-03-2024 20:00 - 21:30 uur

Dit is de laatste avond van 3 online themabijeenkomsten over Levend Verlies (of chronische rouw). Het is mooi om alle drie de avonden te volgen maar u kunt ze ook afzonderlijk bijwonen. Deze avond staat in het teken van ”Rouwen kan je niet alleen”.

Voor de ‘buitenwereld’ is niet altijd te merken dat jij te maken hebt met chronische rouw. Je laat je sterke kant zien, want de zorg voor je kind/gezinslid met een beperking gaat door. Maar je voelt je niet altijd even sterk. Erken voor je zelf dat je rouwarbeid hebt te verrichten en dat je anderen daarbij nodig hebt.

Hoe kunnen anderen dan iets voor je beteken? Is er aandacht in voor jou in je kerkelijke gemeente, kun je bij familie terecht? Of heb je de moed opgegeven en loop jij je eenzame weg? Veel mensen ervaren handelingsverlegenheid wanneer ze jou verdriet gaan zien. Door zelf zo open mogelijk te zijn helpt het hen over een drempel te stappen. Maar hoe doe je dat?

Themabijeenkomst

Tijdens deze avond gaan we hierover met elkaar in gesprek onder leiding van Sabine Jochems (rouwdeskundige). Zij zal ons meer vertellen over dit thema, handvatten aanreiken en vragen beantwoorden. De deelnamekosten bedragen €5,-. Deelname is gratis voor leden van Dit Koningskind.

Aanmelden: Via dit aanmeldformulier


‘Hoe gaat het met je?’. Een beleefdheidsvraag of echte interesse? ‘Goed’ of ‘prima’ is het antwoord dat vaak volgt. Ook al gaat het niet goed of prima. Je hebt een kind met een (zware) handicap en het gaat niet altijd prima. Sterker nog. Elke keer in je leven heb je nieuwe verliezen te incasseren. Levend verlies. Het gaat je hele leven door en telt op. Je bent niet de eerste die vrienden is verloren door een eerlijk antwoord te (blijven) geven op deze vraag”. Verder lezen? Klik hier voor de complete blog van Sabine Jochems

Details

Datum

21 mrt 2024

Tijd

20:00 - 21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan