Terug

Online bijeenkomst voor brussen (vanaf 12 jaar) van iemand met een beperking

15-04-2021 19:00 - 20:30 uur

“Echt gaaf om met anderen te praten over dingen ik meemaak! Zij snappen gelijk wat ik bedoel” – Luuk (oud deelnemer) 

Je broer of zus heeft een beperking, dat kan soms best lastig zijn … hoe gaat het met jou in deze Corona tijd?

Broers en zussen van iemand met een beperking worden ook wel brussen genoemd. Het kan heel ingrijpend zijn om een broer of zus met een beperking te hebben. Corona maakt dat misschien nog extra lastig omdat jullie veel meer tijd thuis met elkaar moeten doorbrengen. Misschien heb je last van het gedrag van je broer of zus. Dat kan je boos en verdrietig maken en je kunt je ook schuldig voelen over je negatieve gedachten.

Misschien heb je ook wel medelijden met je ouders en je broer of zus en voel jij je extra verantwoordelijk voor hen. Het is vaak heel moeilijk om aan anderen uit te leggen wat het betekent om een brus te zijn. Daardoor voel jij je misschien weleens eenzaam.

Tijdens de online bijeenkomst op 15 april om 19.00 uur voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar ontmoet je andere brussen die hetzelfde meemaken als jij en je daardoor goed kunnen begrijpen. Dat geeft herkenning. Jullie kunnen ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven die je kunnen helpen om beter met je situatie om te kunnen gaan.

Ben jij een brus en lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan hier aan. Het is gratis!

Tot dan!

Details

Datum

15 apr 2021

Tijd

19:00 - 20:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan