Terug

Online bijeenkomst voor volwassen kinderen die een ouder met autisme hebben

24-11-2021 20:00 - 21:30 uur

Als één van de ouders een vorm van autisme heeft, zal dit niet alleen invloed hebben op de opvoeding, maar ook op de relatie met de vader of de moeder, identiteitsvorming en op andere aspecten in het leven. Er kan sprake zijn van gebrek en gemis aan intimiteit en liefde. De ouder kan zich soms moeilijk inleven in het gevoel van het kind.

Het gevolg is dan, dat je als kind niet met je eigen verhaal bij die ouder terecht kunt. Als schouderklopjes en waardering uitblijven kan dit een gevoel opleveren dat je niet belangrijk bent. Je hebt minder ondersteuning gekregen bij het ontdekken wie je bent. Je kreeg niet altijd de kans om je emoties en verlangens te uiten. Zo werd er niet tegemoet gekomen aan de behoefte van jou als kind.

Het kan ook voorkomen dat je je andere ouder niet wil belasten; ‘die heeft het al zo zwaar’. Of dat je door (één van) je ouder(s) meegetrokken wordt in hun zorgen en moeiten. Dit kan jou het gevoel geven dat je er tussenin komt te staan. De ouder met autisme is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. De ontdekking dat er sprake is van autisme zorgt vaak voor meer begrip. Maar het kan nog steeds een worsteling zijn om hier mee om te gaan.

Het opgroeien met een ouder die autisme heeft kan voor iedereen die hier mee te maken heeft verschillende gevolgen hebben. Dit Koningskind organiseert voor deze doelgroep een bijeenkomst en gaat over deze en andere moeiten met elkaar in gesprek.

Je bent van harte welkom om digitaal deel te nemen op 24 november van 20:00 – 21:00 uur. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Je meld je online aan, graag voor 20 november.

Details

Datum

24 nov 2021

Tijd

20:00 - 21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan