Terug

Online gespreksgroep – Als één van je ouders autisme heeft (VOL)

13-09-2023 - 22-11-2023 20:00 uur

Let op: deze gespreksgroep zit vol!

 

Als één van de ouders een vorm van autisme heeft zal dit niet alleen invloed hebben op de opvoeding, maar ook op de relatie met de vader of de moeder, identiteitsvorming en op andere aspecten in het leven. Je hebt minder ondersteuning gekregen bij het ontdekken wie je bent. Je hebt niet altijd de kans gekregen om je emoties en verlangens te uiten. Er is regelmatig sprake van gebrek en gemis aan intimiteit en liefde. Daardoor heb je niet geleerd om hier mee om te gaan.

De ouder kan zich vaak niet inleven in het gevoel van het kind. Het gevolg is dan, dat je als kind niet met je eigen verhaal bij die ouder terecht kan. Zo wordt er niet tegemoet gekomen aan de behoefte van het kind. Als schouderklopjes en waardering uitblijven kan dit een gevoel opleveren dat je niet belangrijk bent. De autistische ouder is zich daar waarschijnlijk niet van bewust.

Gespreksgroep

Deze online gespreksgroep bestaat uit een serie van 6 avonden. Hester Lever (Gezinstherapeut en ervaringsdeskundige) zal de inhoud van deze avond(en) verzorgen en dieper ingaan op de onderwerpen die besproken worden. Er is ruimte om vragen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Je zult sommige aspecten in het verhaal van de ander herkennen en andere delen van het verhaal mogelijk ook niet. Dat geeft niks.

Praktische informatie

Data: 13 september,  27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november.

Tijd: 20:00-21:30

Deelnamekosten: €45,- (voor leden van Dit Koningskind slechts €37,50)

Let op: deze gespreksgroep is vol. Bij voldoende aanmeldingen starten we een nieuwe groep. Interesse? Meld je dan aan via onderstaande link en wij houden jou op de hoogte!

Aanmelden: Via dit formulier

Details

Datum

13 sep 2023 - 22 nov 2023

Tijd

20:00 uur

21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan