Terug

Online ontmoeting Levend verlies – Impact op het gezin

22-09-2021 20:00 - 21:30 uur

Wegens succes organiseren we nog een keer een bijeenkomst voor ouders die te maken hebben met levend verlies. Het thema van de avond is ‘impact op het gezin’.

Impact op het gezin

Voor de meeste ouders is het hebben van een kind dat zich ‘anders’ ontwikkelt een ingrijpende gebeurtenis. Het heeft impact op het hele gezin. Niet alleen voor jou als ouder maar ook voor broers of zussen is het vaak lastig. Ze hebben te maken met de pijn voor hun gehandicapte broer of zus en zien het verdriet van hun ouders. Ook ervaren ze zelf soms schuldgevoel, angst en irritaties en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het hebben van een broer of zus met een beperking kan gevolgen hebben voor de keuzes die zij in hun latere leven maken.

Ouders willen hun kinderen hiervoor graag beschermen of hebben juist onuitgesproken verwachtingen. Soms moeten deze verwachtingen worden bijgesteld. Rouw en verdriet kunnen dan ook voorkomen binnen de gezinssituatie. Het proces van rouw en verdriet kan erg intensief zijn. Met name wanneer je telkens  geconfronteerd wordt met wat jouw kind niet kan en je zijn/haar pijn ziet.

Heb jij ook behoefte aan herkenning en erkenning voor jouw gezinssituatie? Dan is deze bijeenkomst wellicht iets voor jou. Klik hier om aan te melden

Details

Datum

22 sep 2021

Tijd

20:00 - 21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan