Terug

Retraiteweekend voor moeders

11-10-2024 - 12-10-2024 13:00 uur

Ben jij moeder van een zorgintensief kind? Dan weet je als geen ander hoe het is om dag en nacht te mantelzorgen. Daarom organiseert Dit Koningskind samen met de organisatie ZIN een retraiteweekend speciaal voor moeders op 11 en 12 oktober.

Het gaat om een tweedaags weekend met overnachting in het Kloosterhotel in Vught. Tijdens dit weekend worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder ontspannende en inspirerende sessies. De nadruk ligt op het delen van levensverhalen en het bespreken van de impact van de zorgsituatie op de moeders zelf. Professionals van de organisatie ZIN en Dit Koningskind ondersteunen bij deze inhoudelijke gesprekken.

Op verhaal komen

Op verhaal komen’ betekent bijkomen of bijtanken. We bieden een tweedaags bezinningsmoment, speciaal voor jou als moeder van een zorgintensief kind, die behoefte hebben om samen ervaringen te delen. Doe mee en kom op verhaal!

Als ouder van een zorgintensief kind is er veel gebeurd in je leven. Heb je ooit de tijd genomen om terug te kijken? Of gaat de meeste tijd en energie nog steeds naar zorgen? Worstel je met je rol ten aanzien van professionals die de zorg voor je kind overnemen? En hoe zorg je goed voor jezelf?

Wat gaan we doen?

Aan de hand van het tekenen van je levenslijn ontdek je welke gebeurtenissen betekenis voor je hebben, welke in de loop van de tijd een andere betekenis hebben gekregen en welke zelfs tijdens het tekenen een nieuwe betekenis krijgen. Op deze manier geef je opnieuw zin aan wat er is en wat er is geweest. Ook in het uitwisselen van ervaringen ontstaan nieuwe inzichten en leer je met een compassievolle blik naar jezelf en het verleden te kijken. Daarnaast is er alle tijd om tot rust te komen en ervaringen uit te wisselen.

Na dit weekend:

Het ‘op verhaal komen’ helpt je om opnieuw betekenis te geven aan mooie en moeilijke momenten in je leven.

  • Door terug te kijken kun je herinneringen vanuit een nieuw perspectief zien en wat maakt dat je meer rust en zelfvertrouwen ervaart;
  • Je ontdekt je eigen rol en invloed in relatie tot de ander en voor wie je zorgt en weet welke richting je op wilt in de toekomst;
  • Door ervaringen te delen voel je je gesteund en erkend.

Begeleiding

De trainer is Anne-Laurien Bos en consulenten van Dit Koningskind: Martine en Bonna.

 

”Na dit weekend ga je uitgerust, gesteund en met nieuwe handvatten naar huis”

Praktische informatie

De training is inclusief een tweedaags verblijf op basis van volpension, één overnachting, begeleiders en benodigd materiaal. Samen voor €175,- incl. BTW per persoon.

Datum en tijd: 11 en 12 oktober

Locatie: Kloosterhotel ZIN – Boxtelseweg 58, 5261 NE Vught

Deelnamekosten: €175,- (activiteit is alleen voor leden)

Aanmelden: Via dit aanmeldformulier

Aantal deelnemers: maximaal 15

Details

Datum

11 okt 2024 - 12 okt 2024

Tijd

13:00 uur

17:00 uur

Locatie

Vught

Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE

Google Maps →

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan