Terug

Webinar: kwetsbaarheid – Levend verlies

21-06-2021 19:45 - 21:45 uur

Op 21 juni organiseren we weer een avond rondom levend verlies in samenwerking met Mirjam van der Vegt. Dit keer met het thema “kwetsbaar zijn”.

Kwetsbaarheid is spannend, maar tegelijkertijd ook een enorme kracht. Hoe kunnen we kwetsbaarheid omarmen in plaats van ons ertegen te verzetten? Wat helpt ons om open in het leven te staan, ook na tegenslag(en bijvoorbeeld bij levend verlies)?  En wat als kwetsbaarheid je blijvend uit je evenwicht heeft gebracht, hoe helpen we elkaar dan op weg? Ontdek hoe je met je handen wijd open opnieuw verwonderd kunt raken. Dit seminar is voor iedereen die te maken heeft met levend verlies. Omschrijving van het begrip levend verlies is onderaan te vinden.

Kosten en aanmelden

Kosten voor de avond zijn 10 euro het boekje Kwetsbaarheid van Mirjam van der Vegt.  Klik hier om je aan te melden.

Let op: deze avond vindt online plaats en niet op locatie, zoals eerder gecommuniceerd. 

Wat is levend verlies?

‘Levend Verlies’ is de term die Manu Kierse (klinisch psycholoog) introduceerde om de levenslange rouw aan te duiden, die je ervaart wanneer jijzelf of een naaste, getroffen wordt door een chronische ziekte of beperking. Het gaat over het verdriet dat altijd kan oplaaien, verwacht of onverwacht en dat soms verergert door de jaren heen.

Ouders van een kind met een beperking zoeken vaak balans tussen het zorgen, werken en leven. Dat is een hele uitdaging. Praktisch maar ook emotioneel vraagt dat veel. Dit geldt ook voor partners in een relatie nadat één van beide een ongeluk, hersenletsel of een chronische ziekte heeft gekregen. Dat verandert het leven en ook het toekomstperspectief. Dit geeft verdriet, pijn en ook veel onzekerheid.  Het wordt niet meer zoals het was en de toekomst is onzeker. Leren omgaan met levend verlies helpt om gevoelens beter te begrijpen en hoe er mee te leren leven.

Details

Datum

21 jun 2021

Tijd

19:45 - 21:45 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan