Terug

Webinar – Mentorschap, bewind en curatele

15-06-2021 19:30 - 21:00 uur

Als je 18 jaar bent, ben je meerderjarig en daarmee handelingsbevoegd. Dat betekent dat je zelfstandig rechtshandelingen kan verrichten die niet kunnen worden teruggedraaid. Vanaf 18 jaar ben je dus zelf verantwoordelijk voor alles wat je doet. Dat geldt ook voor jouw zoon, dochter of ander familielid met een beperking of psychische problematiek. Maar wat nu als hij/zij die verantwoordelijkheid niet aan kan, niet goed voor zichzelf kan zorgen en zijn/haar eigen belangen niet goed kan behartigen?

Gelukkig biedt de wet verschillende mogelijkheden om deze mensen te beschermen, te ondersteunen en de verantwoordelijkheden goed te regelen: mentorschap, bewind en curatele. Dit is een belangrijke keus die veel vragen kan oproepen. Wat past het beste bij mijn kind of verwante? Wat zijn de taken van de mentor, bewindvoerder of curator? Hoe regel ik het en hoe verloopt de procedure? Is het een definitieve keus of kunnen we het eventueel nog wijzigen? Wat kan ik nu regelen voor het moment waarop ik mijn kind niet meer zelf kan ondersteunen?

Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Dit Koningskind organiseert op dinsdag 15 juni van 19.30 tot 21.00 uur een interactief webinar. Diana Dijkstra van Mentorschap Nederland zal je voorzien van relevante informatie en beantwoordt veel van jouw vragen. Deze online bijeenkomst helpt je op weg om een goede keus te maken en de juiste stappen te zetten.

Iets voor jou? Meld je dan hier aan.

 

Details

Datum

15 jun 2021

Tijd

19:30 - 21:00 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan