Terug

Webinar – Geloofsopvoeding bij mensen met een verstandelijke beperking

02-02-2022 20:00 - 21:30 uur

Op woensdagavond 2 februari van 20:00 – 21:30 organiseert Dit Koningskind een webinar met José Korsaan over geloofsopvoeding bij mensen met een verstandelijke beperking.

Jeugdwerker, schrijver en spreker José Korsaan maakte ooit zelf een boekje voor iemand met een verstandelijke beperking die belijdenis ging doen. “Mensen met een verstandelijke beperking missen vaak aansluiting in de kerk. Veel van het geloofsonderwijs is voor hen te abstract.” Dit boekje werd de start van de methode ‘Bijzonder!’.

José: “Ik heb altijd iets gehad met kinderen waar iets ‘speciaals’ mee was. Na mijn SPH-opleiding heb ik 12,5 jaar gewerkt in een logeerhuis van Sprank. Waar ik heel erg van genoot, waren de gesprekken op zondag over geloof. Dat waren mooie open gesprekken over wie God is. In onze kerk hebben we een ook een aantal mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden allemaal gekoppeld aan een gemeentelid.

Zo ben ik maatje van Femke. Van haar leer ik wat echt leven is en tevreden te zijn. De tekst uit Lucas 10:21 is voor mij een inspiratie. Daar staat dat Jezus riep: ‘U hebt al die dingen bekendgemaakt aan heel gewone mensen. Maar voor wijze en verstandige mensen hebt U die dingen verborgen’. Dat is ook mijn ervaring: mensen met een verstandelijke beperking snappen het geheim van het geloof vaak beter dan wij.”

Meld je hieronder aan voor deze bijeenkomst.

Details

Datum

02 feb 2022

Tijd

20:00 - 21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan