Terug

Webinar – Voor volwassen kinderen van een ouder met ASS

08-06-2022 20:00 - 21:30 uur

Heb jij een ouder met (een vermoeden van) autisme?

 

Dan is deze webinar voor jou! Samen met ervaringsdeskundige en relatie- en gezinstherapeut Hester Lever gaan we het namelijk hebben over de verbinding en communicatie met een ouder met autisme. Deze webinar is een introductie op de gespreksgroepen die volgen in het najaar (ook onder leiding van Hester Lever).

Wanneer één van de ouders een vorm van autisme heeft zal dit niet alleen invloed hebben op de opvoeding, maar ook op andere aspecten in het leven. Denk aan identiteitsvorming, je sociaal-emotionele ontwikkeling en de relatie met de andere ouder. Wanneer je ouder zich moeilijk in kan leven in jouw gevoelens en emoties, kan er een gebrek aan intimiteit en liefde ontstaan.

Het gevolg is dan dat je als kind niet met je eigen verhaal bij die ouder terecht kunt. Als schouderklopjes en waardering uitblijven kan dit een gevoel opleveren dat je niet belangrijk bent. Je hebt minder ondersteuning gekregen bij het ontdekken wie je bent. Je kreeg niet altijd de kans om je emoties en verlangens te uiten. Zo werd er niet tegemoet gekomen aan de behoefte van jou als kind.

Webinar

De ontdekking dat er sprake is van autisme zorgt vaak voor meer begrip. Maar het kan nog steeds een worsteling zijn om hier mee om te gaan. Tijdens deze webinar gaan we over over deze en andere moeiten met elkaar in gesprek. Je bent van harte welkom om digitaal deel te nemen, aan de webinar zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

Let op: deze webinar is verplaatst van 11 mei naar 8 juni

 

Geen velden gevonden.

Details

Datum

08 jun 2022

Tijd

20:00 - 21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan