Terug

Online bijeenkomst: hoe laat ik mijn zorgenkind los?

18-05-2021 20:00 - 21:30 uur

Twee bijeenkomsten voor ouders over het loslaten en het overdragen van de zorg voor hun kind

Voor ouders is het natuurlijk en vanzelfsprekend om voor je kind te zorgen, ook als het met een beperking wordt geboren. Bij kinderen zonder beperking is het een natuurlijk proces dat zij steeds zelfstandiger worden en dat ouders hen stapje voor stapje los kunnen laten. Bij kinderen met een (ernstige) beperking gaat dat anders. Zij blijven afhankelijk van de zorg en aandacht van anderen.

Als ouders ken je je kind met een beperking als geen ander. Je weet precies wat hij of zij nodig heeft. Wat is het dan moeilijk om de zorg aan anderen over te laten! Misschien denk je als ouder over de toekomst na: “Hoe moet het als ik zelf niet meer voor mijn kind kan zorgen?” Dan komen er veel vragen naar boven, zoals:

  • Wie kan de zorg van mij over gaan nemen? Eén van de andere kinderen? Kan ik hen daarmee belasten? Zouden ze het wel willen? En wie van de kinderen dan? En wat als er geen andere kinderen zijn of zij het niet willen of kunnen?
  • Wat moet ik allemaal regelen? Wanneer moet ik daarmee beginnen? Hoe doe ik dat? Welke stappen moet ik zetten? Wat moet ik formeel vastleggen?
  • Hoe betrek ik mijn beperkte kind erbij (als dat mogelijk is)?

We organiseren 2 interactieve bijeenkomsten aan op 18  mei en 1 juni*. In de eerste bijeenkomst staan we stil bij het emotionele proces dat ouders doormaken als zij de zorg voor hun beperkte kind moeten overdragen. Door het interactieve karakter van deze bijeenkomsten en het contact met andere ouders die hetzelfde proces doormaken ervaart u herkenning en erkenning.

De tweede bijenkomst gaat vooral over de praktische kanten die erbij komen kijken. We helpen je om in kaart te brengen waar je allemaal aan moet denken. We adviseren je bij het maken van een stappenplan voor de uitvoering daarvan.

Iets voor jullie/jou? Meld je aan! Klik hier om je aan te melden.

* Het is de bedoeling dat alle twee de avonden worden gevolgd.

Details

Datum

18 mei 2021

Tijd

20:00 - 21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan