Webinar (on)begrensd

Op 15 november organiseerde Platform Autisme in de kerk een webinar over het thema ”(on)begrensd”. Tijdens deze avond gaf Joke Heusinkveld (psychosociaal en contextueel hulpverlener) een lezing over het stellen van grenzen. Hoe voorkom je dat jij of iemand anders over je grenzen gaat? En hoe ontdek je waar jouw grenzen liggen?

Wil je deze webinar terugluisteren? Bestel dan nu de opname.

Bestellen

Gratis Vragenspel Geloof & Autisme

Mensen met autisme verwerken informatie op een andere manier. Dit heeft ook invloed op hoe ze de kerk en het geloof ervaren. Daarom heeft dit Koningskind het Vragenspel Geloof & Autisme ontwikkeld. Hierin zijn de vragen afgestemd op de belevingswereld van mensen met ASS. Het spel kan je gebruiken op de kring, bijbelstudiegroep of catechisatie en is ook geschikt voor mensen zonder autisme. Het biedt een vooral een mooie gelegenheid om samen in gesprek te gaan en elkaar beter te begrijpen!

Download het vragenspel

Verbonden met jezelf, de ander en God

Studiedag

Op Wereld Autisme Dag organiseerde het Platform Autisme in de Kerk een studiedag over het leven met autisme. Het thema was: ”Verbonden met jezelf, de ander en God”. Tijdens het ochtendprogramma gaf Hester Lever (relatie- en gezinstherapeut) een lezing over de mogelijkheden van verbinding. Wil je de lezing nog eens terugluisteren? Bestel dan nu de audio opname!

Bestel de audio opname

Downloads over autisme in de kerk

Vier organisaties, waaronder Dit Koningskind, Helpende Handen, Eleos en Op weg met de ander participeren in het platform ‘Autisme in de kerk’. Jaarlijks organiseren zij een evenement rondom dit thema.

Downloads:
Brochure autisme in de kerk (voor jeugdwerkers)
Brochure autisme in de kerk (voor ambtsdragers)

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan