Thema-avond Denken over wonen

Dinsdag 07 mei 2019 20:00 - 22:00 uur

Thema-avond: over loslaten en zelfstandig wonen

Op dinsdag 7 mei 2019 organiseren Dit Koningskind en Sprank samen een thema-avond. De avond is bedoeld voor ouders en verwanten van kinderen met een verstandelijke beperking, die zich oriënteren op begeleid wonen voor hun zoon of dochter. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Petrakerk, Spaarnestraat 8 in IJmuiden.

Dit Koningskind ondersteunt christenen met een beperking bij de integratie in kerk en samenleving. Sprank biedt zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking die zich thuis voelen in een christelijke omgeving. Bonna van der Wijngaard, consulent bij Dit Koningskind, spreekt over het thema ‘’loslaten’’ en Eva van Loon, consulent advies en bemiddeling bij Sprank, geeft informatie over mogelijkheden voor zorg en wonen.

Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: Wanneer is mijn kind er aan toe om uit huis te gaan? Hoe ga ik daar als ouder mee om? Hoe weet ik welke begeleiding mijn zoon of dochter nodig heeft en hoe vraag ik een indicatie aan? Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Zowel ouders, verwanten als andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn.

Aanmelden en informatie
Datum: dinsdag 7 mei 2019
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Petrakerk, Spaarnestraat 8, IJmuiden
Contact en aanmelden: Eva van Loon, e.vanloon@stichtingsprank.nl, 06-57722979

Vormgeving door douglas design