Extra hoop en steun voor jou in coronatijd

Het coronavirus geeft veel onrust en onzekerheid. Juist voor mensen met een beperking en hun naasten zijn dit spannende tijden doordat de vaste patronen wegvallen. Dit Koningskind biedt een luisterend oor via de hulplijn en Facebook-chat en organiseert online activiteiten. Iedereen met vragen en behoefte aan ondersteuning kan bij Dit Koningskind terecht.

  • Heb je een vraag over vakantie, of thuisisolatie? Door onze jarenlange ervaring met mensen met een beperking, weten we hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te gaan. Praten helpt en samen zoeken we naar oplossingen. Neem contact op met onze hulplijn.
  • Bekijk hieronder alle online activiteiten en meld je aan!
  • In onze wekelijkse nieuwsbrief geven we tips en delen we verhalen.

Activiteiten in coronatijd

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen verschillende activiteiten niet doorgaan op de manier zoals we dat hadden bedacht. Daarom bedenken wij nieuwe alternatieven. Behalve de hulplijn organiseren we verschillende online bijeenkomsten.

NIEUW!

7 mei, 20.00-21.30 uur
Online workshop Autisme en vrije tijd – hoe doe je dat nu?
 wegens succes herhaald
Dit Koningskind organiseert een online workshop over autisme en vrijetijdsbesteding. Hoe kun je goed omgaan met ‘lege’ tijd, plannen en ontspanning? Ervaringsdeskundige Simone Steen geeft samen met regioconsulente Bonna van der Wijngaard uitleg en handvatten die je helpen om het thuis in je gezin leuker, gezelliger en makkelijker te maken. De tips kun je direct in de praktijk toepassen. (max. 20 deelnemers).
Aanmelden: zie hieronder

 

14 mei, 15.00 uur
Online ontmoeting voor mensen met een licht verstandelijke beperking
We luisteren graag naar hoe het met je gaat en bespreken wat je kunt doen wanneer je niet je normale bezigheden hebt. (max. 10 deelnemers)
Aanmelden: zie hieronder

 

14 mei, 20.00-21.30 uur
Online workshop Autisme en vrije tijd – hoe doe je dat nu? 
Workshop voor ouders met kinderen vanaf 16 jaar met autisme. Deze workshop helpt je om het thuis in je gezin een stukje leuker, gezelliger en makkelijker te maken. (max. 14 deelnemers)
Aanmelden: zie hieronder

 

19 mei, 19.30-21.30 uur
Online lezing voor ouders van kinderen tot 12 jaar met autisme
Lezing voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd die autisme hebben. Deze lezing wordt gegeven door Alineke Bax (www.eigenzinnigkind.nl). Zij is gespecialiseerd in de zorg en behandeling van kinderen met autisme en werkt daarbij met de methodiek Geef me de 5. Zij zal meer vertellen over deze methodiek en over de hersenwerking bij autisme. Ook geeft ze handvatten en tips over hoe je kinderen in de basisschoolleeftijd met autisme kunt begeleiden en opvoeden.
Aanmelden: zie hieronder

 

26 mei, 20.00-21.30 uur
Online ontmoeting voor echtparen waarvan één van de partners autisme heeft
Bent u een echtpaar en heeft een van u autisme? Deze online ontmoeting gaat over verbinding in de relatie, juist nu tijdens de coronacrisis. Er is ruimte voor 7 echtparen.
Aanmelden: zie hieronder

 

Meld je aan voor een online bijeenkomst!
Stuur een mail naar hulplijn@ditkoningskind.nl. Zet erin aan welke bijeenkomst (datum en onderwerp) je wilt meedoen. Je ontvangt dan een mail met een link en uitleg hoe de online meeting werkt.

Vakanties

Wat betekent corona voor de vakanties van Dit Koningskind?

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen en de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ANVR, ANWB en RIVM.

Wij hopen natuurlijk dat de vakanties kunnen doorgaan en wij jou een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen. Maar voor alle vakanties geldt dat wij de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers het belangrijkst vinden. Daarom nemen wij hierin geen enkel risico. Daarnaast willen we je ruim op tijd duidelijkheid geven over jouw vakantie (uiterlijk 8 weken van tevoren).

Om een goed besluit te kunnen nemen over het wel of niet laten doorgaan van de vakanties zijn er verschillende scenario’s in beeld gebracht. Per groep verschillen namelijk de omstandigheden, zoals de doelgroep, de bestemming, de reisorganisatie, etc.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag over jouw vakantie? We zijn op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 030-2363780.

Annulering

Wij hebben besloten onze huidige annuleringsregeling aan te houden. Uiterlijk 8 weken (56 dagen) vóór de vertrekdatum krijg je van ons bericht of jouw vakantie doorgaat of geannuleerd wordt.

Dit kan betekenen dat jouw vakantie wordt geannuleerd, terwijl er vanuit de overheid nog geen negatief reisadvies geldt voor jouw vakantiebestemming.

Wanneer wij besluiten om de vakantie te annuleren hoef jij je vakantie niet te betalen. Als je al wel hebt betaald storten wij het betaalde bedrag binnen 2 weken na het bericht van annuleren terug op jouw bankrekening.

Gaat jouw vakantie wel door en je besluit zelf om je vakantie te annuleren, dan behandelen wij dit volgens de nu geldende annuleringsregeling. Deze vind je op hier onder ‘Annulering en verzekering’.

 

Lees de blog

Iedere week een nieuwe blog over de impact van het coronavirus.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan