Emotioneel en praktisch

Individuele ondersteuning

Dit Koningskind is gespecialiseerd in de individuele ondersteuning van mensen met een beperking en hun netwerk, zoals ouders, familie of vertegenwoordigers. Emotioneel, want leven met een beperking of zorgen voor iemand met een beperking kan zwaar op je drukken. Maar ook praktisch, want het kan heel lastig zijn om je weg te vinden in het zorglandschap.

Emotioneel

Praten helpt

Leven met een beperking of zorgen voor iemand met een beperking kan zwaar op je drukken. Soms kom je er alleen niet uit. In maximaal 5 gesprekken helpt een regioconsulent van Dit Koningskind je weer op weg.  Zodat je alleen of met hulp van anderen weer verder kunt. Onze regioconsulenten zijn deskundig op het gebied van opvoeding, relaties, seksualiteit, geloof, rouwverwerking, eenzaamheid of contact met lotgenoten.

Waar nodig helpen wij met een doorverwijzing naar een (christelijke) hulpverleningsorganisatie. Daarnaast slaan we middels een vorm van netwerkondersteuning (NEON) ook graag een brug naar bijvoorbeeld de kerkgemeenschap waar je deel van uitmaakt.

Plan een kennismakingsgesprek

Praktisch

Jouw weg vinden in de zorg

Jouw weg vinden in de zorg kan lastig zijn. Het begint bij de zoektocht naar een passende zorgaanbieder en vervolgens naar de juiste zorg op maat. Of dat nu lichamelijke verzorging is, dagbesteding, hulpmaterialen of vervoer. En heb je eenmaal zorg op maat, hoe krijg of houd je dan een goede verstandhouding met de zorgverleners? Kortom, er komt veel op jou af als jij of iemand om je heen afhankelijk is van zorg. Dit Koningskind heeft de expertise om je te begeleiden op jouw weg door het uitgebreide zorglandschap.

  • Procesbegeleiding: wij luisteren, stellen vragen en geven adequate informatie.
  • Kennis: wij zijn op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en financiering van zorg en hebben daarin een uitgebreid netwerk.
  • Advies en ondersteuning: wij weten de juiste kanalen vinden, maken met jou een stappenplan en helpen daadwerkelijk die stappen te zetten.
  • Belangenbehartiging: we kunnen samen met jou de gesprekken met zorgverleners en evaluatie van zorgplannen voorbereiden.
Plan een kennismakingsgesprek

Herkenning en erkenning

Lotgenotencontact

Wil je graag in contact komen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten? Dit Koningskind organiseert gespreksgroepen, ontmoetingsdagen en contactgroepen.

Meer weten

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan