Praten helpt

Lotgenotencontact

Dit Koningskind faciliteert en ondersteunt diverse vormen van lotgenotencontact. Het ontmoeten van mensen in een vergelijkbare situatie biedt herkenning en erkenning voor moeiten in het leven met een beperking. Contact met lotgenoten helpt om die moeiten beter te kunnen hanteren en zelf ‘sterker’ te staan.

 

Gespreksgroepen

Samen in gesprek

Als je leeft met (een familielid met) een beperking, is het fijn om je situatie te kunnen delen met mensen die het herkennen. Tijdens een gespreksgroep ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten. In een veilige en vertrouwde sfeer is ruimte om persoonlijke ervaringen te delen.

Direct naar de agenda

Ontmoetingsdagen

Samen delen

Een dag om elkaar te ontmoeten en door te praten over een specifiek thema. Ontmoetingsdagen zijn vooral gericht op het ontmoeten van lotgenoten en het vinden van herkenning en erkenning. Vaak vertellen ervaringsdeskundigen over hun proces. Deelnemers gaan aan de hand van een thema met elkaar in gesprek.  Ontmoetingsdagen zijn er voor allerlei doelgroepen.

Direct naar de agenda

Contactgroepen

Samen delen

Heb je na een gespreksgroep of ontmoetingsdag nog behoefte om in dezelfde samenstelling vaker bij elkaar te komen? Dat kan met een contactgroep. Een contactgroep organiseert op eigen initiatief bijeenkomsten. Een regioconsulent kan op uitnodiging deze bijeenkomst bijwonen en een faciliterende rol spelen.

Contact met regioconsulent

Ervaringsdeskundigen

Kennis delen

Zou je graag in contact willen komen met een ervaringsdeskundige of juist je kennis willen delen met anderen? Dit Koningskind brengt zowel mensen die behoefte hebben aan een ervaringsdeskundige en mensen die ervaringsdeskundige zijn met elkaar in contact voor onderlinge steun.

Neem contact met ons op

Doelgroepen

Dit Koningskind ondersteunt leden en niet-leden met diverse soorten lotgenotencontact. In al deze ondersteuning wordt onze identiteit zichtbaar en zoeken we de kracht van relaties; samen kom je verder en sta je sterker.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan