Leven in verbondenheid

Onze waarden

Het leven van alle mensen is een geschenk van God. Ieder mens is door Hem gemaakt, wordt door Hem geliefd en leeft onder Zijn leiding. Door de zondeval leeft geen mens meer zonder beperkingen. Maar Gods liefde voor ons veranderde niet. Daarom zond Hij ons Zijn Zoon. En leert Hij ons om elkaar lief te hebben naar Zijn voorbeeld.
Daarom geeft God mensen aan elkaar in verbanden waarin iedereen belangrijk en nodig is en waar geen rangorde bestaat tussen ‘sterk’ of ‘zwak’. Mensen die hartelijk met God en elkaar samenleven, ontdekken hun eigen zwakheid en afhankelijkheid van Jezus. Zorgen voor elkaar wordt dan vanzelfsprekend.
Dit Koningskind gelooft in deze waarden: ze zijn leidend in ons werk, in al onze activiteiten en herkenbaar in onze relaties.

Dit Koningskind

Al 50 jaar

Vereniging Dit Koningskind is opgericht in 1973 ter ondersteuning van gereformeerde mensen met een beperking, hun ouders en vrienden. Ten tijde van de oprichting waren er geen of nauwelijks christelijke zorgvoorzieningen voorhanden en waren er nog geen belangenorganisaties om voorlichting te geven over handicaps en het leven met een handicap.

Onze geschiedenis

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan