Ontdekzondag 2012

‘Laat je zien’ is het thema voor dit jaar. Het is een oproep aan álle leden, want samen gemeente-zijn betekent inzet van iedereen. Ontmoet elkaar en durf echt contact met elkaar te maken, durf om hulp te vragen en durf zichtbaar te zijn. Doet u ook mee?

** Powerpointpresentatie en poster **
Nu te downloaden

En interesse in een toepasselijke boekenlegger? Zie hieronder voor meer informatie.

Powerpointpresentatie en poster

De laatste kan worden afgedrukt en worden opgehangen in de kerk of als flyer worden verzonden naar gemeenteleden. De presentatie bestaat uit zes dia's en is geschikt om op de Ontdekzondag, bijvoorbeeld voorafgaand aan de dienst of tijdens de collecte, te tonen.

Boekenlegger
U kunt bij ons boekenleggers aanvragen die u op de Ontdekzondag onder de gemeenteleden kunt verspreiden. Als u hierin interesse heeft, kunt u een mail sturen naar info@ditkoningskind.nl. Geef in de mail aan hoeveel boekenleggers u wilt hebben en een ontvangstadres voor de boekenleggers. De boekenleggers zijn gratis en kunnen uiterlijk donderdag 15 maart voor 12.00 uur worden aangevraagd. Let op: zolang de voorraad strekt.

Preek over Lucas 19-1-10: Zacheus

... Dat Jezus van je houdt, wordt wel eens vaker gezegd. Maar soms kun je er niets mee. Wat betekent het voor de praktijk, als zo weinig mensen echte liefde aan je laten zien? Als je je in de steek gelaten en onbegrepen voelt? Bij Zacheüs zie je dat de liefde van Jezus echt gevolgen heeft....(afkomstig uit de leespreek ds. C. van Dusseldorp).

In de preek die door dominee Kees van Dusseldorp is geschreven, staat de ontmoeting van Jezus met Zacheüs centraal. We ontdekken hoe een echte ontmoeting tot stand komt en het leven verandert. En we ontdekken hoe Jezus daarin menselijke patronen doorbreekt en de liefde van God doorgang geeft. Hieronder kunt u de leespreek downloaden.

Voor predikanten heeft dominee van Dusseldorp een preekschets geschreven inclusief liturgische suggesties. Ook deze kunt u hieronder downloaden.

Materiaal voor kinderclub/kindermoment

Toepasselijke kinderliedjes:
* Opwekking 126 Zacheüs (youtube filmpje met tekst)
* We hebben allemaal wat (Elly & Rikkert, oa CD: Een boom vol liedjes) of kijk naar een filmpje op youtube. In dit filmpje wordt het liedje uitgebeeld en kan het je op ideeën brengen hoe je het thema verder kan uitwerken.
* Downloads (zie hieronder): knutselblad Zacheüs + toelichting (bron: www.gelovenisleuk.nl)

    Vormgeving door douglas design