Kidskunst Kerk vol Kleur Vlaardingen

Vanwege ons jubileum heeft een aantal kerken meegedaan aan de Kidsactie Kerk vol Kleur. In de Kleur van december zijn de kunstwerken te zien. Op deze pagina staan nog meer foto's met soms een korte toelichting van het kunstwerk gemaakt door kinderen uit Vlaardingen.

Toelichting op het kunstwerk van de kids uit Vlaardingen:

Kidskunst_Vlaardingen_1a.jpg

Op 19 juni dit jaar hebben we met de basisschoolkinderen geknutseld n.a.v. de Ontdekzondag van Dit Koningskind afgelopen maart.

Ds. Messelink kwam op die zondag een preek houden met als thema: Kerk vol kleur. Hij had als tekst 1 Kor. 12 genomen. Daarin staat dat we allemaal nodig zijn. Niemand kan gemist worden. Hij vergeleek het met een puzzel: als er een stukje ontbreekt zie je dat gelijk en je mist het stukje gelijk. Elk puzzelstukje is uniek en nodig. Zo is het ook in de kerk: iedereen is uniek en nodig, iedereen heeft zijn eigen plaats in de kerk, iedereen past in de grote puzzel.

Kidskunst_Vlaardingen_4a.jpg

We hebben daarom met de kinderen een puzzel gemaakt, waarin iedereen een plekje heeft.
Ook al heb je een beperking, kun je niet goed horen of niet goed leren; dat maakt voor God niet uit. We hebben allemaal onze eigen kleur en plekje in de grote puzzel. En het is de bedoeling dat de kinderen die nog ontbreken of later op de basisschool komen ook allemaal hun puzzelstukje kunnen maken en dan krijgen ze ook een plaatsje in de puzzel.

 

 

 

    Vormgeving door douglas design