Ontdekzondag 2015 De zwakste schakel

"Juist die delen van het lichaam die het zwakst lijken, zijn het meest noodzakelijk" zegt Paulus. En dat zegt hij hier over het lichaam dat kerk heet. Maar waarom zijn die delen noodzakelijk? Ziekten en beperkingen hebben we toch liever niet? Paulus schrijft over de zwakke delen omdat ze ons iets leren over het soort gemeenschap dat de kerk is. En omdat ze ons iets leren over wat werkelijk waardevol is in het leven.

Op 15 maart organiseert Dit Koningskind de Ontdekzondag 2015. Uiteraard kunt u de Ontdekzondag ook op een ander moment organiseren.

Ds. H.J. Roosenbrand uit Delft schreef voor de Ontdekzondag 2015 een preek over 1 Korinthe 12:22. Deze preek kan ingezet worden als leespreek, maar mag ook gebruikt worden ter inspiratie voor een eigen preek. Bij de preek komen verschillende materialen beschikbaar zoals kindermateriaal en een inspiratiefilmpje (zie hieronder).

Inspiratiefilm

In deze 'foto film' vertelt een vader over zijn meervoudig gehandicapte dochter. Hij verwoordt wat zijn dochter betekent voor hem en zijn gezin. De foto film is ook beschikbaar op vimeo. Het geluid begint na 10 seconden.

Uitdeelmateriaal
Voor de Ontdekzondag zijn hippe polsbandjes gemaakt met daarop een tekst die aansluit bij het thema van dit jaar. De bandjes kunnen worden besteld via onderstaand formulier. Alleen de verzendkosten worden in rekening gebracht.

Kindermateriaal
Er is een speciaal puzzelblad 'Tof te maken' gemaakt voor de Ontdekzondag.  

    Vormgeving door douglas design