Werkwijze vakantieteam

Elke vakantie wordt geleid door een vakantieteam dat volledig bestaat uit vrijwilligers. 

We streven naar een evenwichtige verdeling qua ervaring en leeftijd. En waar nodig proberen we ook een verpleegkundige in te delen. We verwachten dat dit team de vakantie begeleidt conform de aanwijzingen vanuit de organisatie. Uiteraard maakt iedereen daarbij gebruik van zijn eigen mogelijkheden en ervaringen. 

Hoofdbegeleiders

Ieder team wordt aangestuurd door (meestal twee) hoofdbegeleiders. Dit zijn over het algemeen vrijwilligers die al enkele jaren ervaring hebben of vrijwilligers die in hun dagelijks werk ervaring hebben opgedaan waardoor ze de zorg voor de vakantie op zich kunnen nemen. De hoofdbegeleiders hebben een coördinerende rol en zijn eindverantwoordelijk voor de gang van zaken tijdens de vakantie.

Kookstel

Sommige vakantieteams worden aangevuld met één of twee koks.
Zij gaan mee voor de facilitaire kant van de vakanties, het eten en drinken, de boodschappen en zij dragen de eindverantwoordelijkheid voor de hygiëne tijdens de vakanties. In de wat kleinere groepen en de buitenlandvakanties zorgen begeleiders en deelnemers zelf voor de boodschappen en de maaltijden.

    Vormgeving door douglas design