Ontdekzondag 2016

De Ontdekzondag is een jaarlijkse themazondag, waarbij leden van kerkelijke gemeentes worden uitgedaagd om écht naar elkaar om te zien, of iemand nu een waarneembare beperking heeft of niet. 

Dit jaar wordt de Ontdekzondag op zondag 7 februari 2016 gehouden met als Thema 'Hartelijk Verbonden'. We staan stil bij het verhaal over de verlamde man die door zijn vier vrienden bij Jezus wordt gebracht (Marcus 2: 1-12). Als je het verhaal leest is je eerste gedachte misschien: een man met een beperking wordt geholpen door gezonde vrienden. Dus sterk helpt zwak. Maar je kan het ook anders bekijken. De verlamde zet zijn vrienden in beweging om Jezus te ontmoeten. Verbonden door vriendschap helpen zij elkaar. 

Voor het vieren van de Ontdekzondag biedt Dit Koningskind verschillende materialen aan, o.a. een preek en liturgie, een ondersteunde Powerpoint voor bij de preek, een werkblad voor de jeugd en een collectesheet.

Preek
Ds. L.H. Kooij uit Nieuwleusen schreef de preek voor de Ontdekzondag over Marcus 2: 1-12 met als thema Hartelijk Verbonden. Deze preek kan ingezet worden als leespreek, maar mag ook gebruikt worden ter inspiratie voor een eigen preek. 

Ondersteunende Powerpoint
Er is een Powerpoint gemaakt die gebruikt kan worden ter ondersteuning van de preek.

Collectesheet
De collectsheet kan gebruikt worden ter ondersteuning tijdens de collecte. 

Werkblad voor de jeugd
Speciaal voor de kinderen is een leuke werkblad gemaakt boordevol puzzels en een kleurplaat. 

Vragen of meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via info@ditkoningskind.nl.
 

    Vormgeving door douglas design