Gespreksgroepen

In een gespreksgroep ontmoet u mensen die in eenzelfde situatie zitten. Er is een vertrouwde sfeer en ruimte om persoonlijke ervaringen te delen. U kunt van andere deelnemers leren en elkaar bemoedigen. Een gespreksgroep wordt altijd geleid door een of meerdere deskundigen. Afhankelijk van het onderwerp en de deelnemers beslaat een gespreksgroep drie, vier of vijf avonden. Soms houden de deelnemers ook na die tijd contact of komt er, als de groep dat wenst, een vervolg.

Verschillende doelgroepen

Dit Koningskind organiseert gespreksgroepen voor verschillende doelgroepen. Soms rond een specifiek thema, maar met als belangrijkste doel het ontmoeten van lotgenoten om erkenning en herkenning te vinden bij elkaar. Gespreksgroepen zijn er bijvoorbeeld voor partners van mensen met autisme, volwassenen met autisme, ouders van kinderen met een beperking, brussen etc. Ook kunt u in overleg met onze regioconsulenten een gespreksgroep samenstellen.

Bij u in de buurt?

Kijk in de agenda of er binnenkort een gespreksgroep start bij u in de buurt. Heeft u ideeën voor een nieuwe gespreksgroep? Laat het ons weten! Een paar enthousiaste deelnemers kunnen al voldoende zijn om een groep te starten.

Lees ook eens hoe deelnemers een gespreksgroep bij Dit Koningskind ervaren. Zoals in het artikel uit Kleur september 2013 dat u hieronder kunt downloaden.

Vormgeving door douglas design