Toerusting vrijwilligers

Dit Koningskind ondersteunt degenen die rond mensen met een beperking staan. Afdelingsbestuurders en contactpersonen van de vereniging, maar ook ambtsdragers, jeugdleiders en vrijwilligers.

Regioconsulent

De regioconsulent is het aanspreekpunt voor al uw vragen. Vind hier de consulent van uw regio en neem direct contact met hem of haar op.

Cursussen

Dit Koningskind organiseert verschillende cursussen om u te ondersteunen bij de zorg voor mensen met een beperking.

  • Cursus voor afdelingsbestuurders en contactpersonen
    Leer hoe u mensen met een beperking, hun verwanten en de gemeente kunt ondersteunen en motiveren.

  • Natuurlijk een netwerk
    Tijdens deze cursus leert u hoe iemand met een beperking een sociaal netwerk kan opbouwen en hoe u hierbij kunt helpen.

  • Een sterker netwerk
    Word opgeleid tot netwerkcoach en leer samen met iemand met een beperking een sociaal netwerk opzetten.

Kijk in de agenda welke cursussen er gepland staan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Toerusting in kerken en scholen

Om kerken en scholen bij mensen met een beperking te betrekken, heeft Dit Koningskind het project Kijk Zie Ontdek in het leven geroepen. Bij Kijk Zie Ontdek zijn verschillende materialen en cursussen ontwikkeld om ambtsdragers, jeugdleiders en andere betrokkenen toe te rusten. Lees hier meer over Kijk Zie Ontdek.

E-mailnieuwsbrief

Onze e-mailnieuwsbrief Rondom wordt speciaal uitgegeven voor degenen die rondom mensen met een beperking staan. Met waardevol nieuws over het werkveld en Dit Koningskind, achtergronden en praktische tips. Rondom verschijnt vier keer per jaar. U kunt zich hier aanmelden. 

Juridisch advies

Mensen met een beperking hebben te maken met veel regels. Zorg, onderwijs, vervoer, arbeid, belasting: overal zijn afspraken voor. Dit Koningskind is lid van Ieder(in). Onze leden kunnen daarom gebruik maken van Regelrecht, de juridische advieslijn van Ieder(in). Ieder(in) werkt op haar beurt samen met Stichting de Ombudsman. Lees meer over Regelrecht op de website van Ieder(in).

Vormgeving door douglas design