Ontdekzondag 2014

Wat in de ogen van de mensen niets bijdraagt blijkt in Gods ogen het meest waardevolle te zijn wat er bestaat. In Zijn Koninkrijk staat alles op zijn kop. Dit schrijft dominee Feijen in een mooie maar ook indringende preek voor de Ontdekzondag 2014. De Ontdekzondag wordt dit jaar landelijk gehouden op zondag 16 maart 2014. Maar een ander moment is natuurlijk ook mogelijk.

Onder het thema ‘Kijk Zie en Ontdek de wereld op zijn kop’ moedigt Dit Koningskind dit jaar gemeenten aan om samen na te denken over de houding ten opzichte van mensen die ‘zwak’ lijken. Zijn wereldse waarden hierin leidend of geloven wij écht dat ‘zwakken’ onmisbaar zijn? Spreekt dit thema u aan? Doe dan mee met de Ontdekzondag 2014.

Materiaal
Hieronder kunt u de preek van dominee Feijen downloaden, een bijbehorende powerpoint en een samenvatting van de preek. De preek is geschikt als leespreek maar kan ook dienen ter inspiratie. Dominee Feijen heeft deze preek eerder gehouden in de GKv van Harderwijk. Voor de kinderen is er een bijpassend werkblad gemaakt voor tijdens de dienst of om mee naar huis te nemen. Ook deze kan hieronder worden gedownload. Er is ook een Powerpoint te downloaden met alleen het thema, de cartoon en een lege dia. Dit kan worden gebruikt door gemeenten die een ontdekzondag houden maar geen gebruik maken van de leespreek.

Bijzondere actie: Je bent van waarde ansichtkaart met de cartoon van Dokus

voorkant_ansicht.png

Het is niet alleen mooi de waarde van elkaar te ontdekken, maar dat ook eens naar elkaar 'uit te spreken'. Daarom is er een mooie kaart gemaakt met de cartoon van Dokus en op de achterzijde de zin Je bent van waarde omdat...... (met daarachter ruimte om de zin aan te vullen). De kaart kan op de Ontdekzondag in de kerkzaal worden verspreid en bijvoorbeeld na de preek/dienst worden ingezet door iedereen te vragen deze kaart in te vullen en te geven aan iemand die naast je zit. Of de kaart wordt mee naar huis genomen om later in te vullen en te versturen.
Wilt u deze kaart in uw gemeente inzetten? U kunt ze uiterlijk twee weken voor aanvang van de Ontdekzondag (graag eerder) bestellen door een mail te sturen naar info@ditkoningskind.nl. Wilt u in uw mail vermelden hoeveel kaarten u wilt ontvangen en waar wij de kaarten naar toe kunnen sturen? Alleen de verzendkosten worden bij u in rekening gebracht. Let op: ook als u later in het jaar een ontdekzondag houdt is het mogelijk deze kaarten aan te vragen.

Kinderpowerpoint met blad voor begeleiders
Voor gemeenten waar kinderen de kerkzaal verlaten voor een kinderactiviteit is er ook toepasselijke powerpoint gemaakt waarin de kinderen worden gestimuleerd na te denken over de keuzes die ze maken en hoe ze naar anderen kijken. En vooral... hoe God kijkt. Voor de begeleiders is er een bijbehorend blad.

PR materiaal
Wilt u binnen uw gemeente de Ontdekzondag aankondigen? U kunt hieronder de Ontdekzondagposter met de cartoon van Dokus downloaden. Als u uw gemeente algemene informatie wilt geven over Dit Koningskind, dan kunt u hiervoor het 'ditKoningskindfilmpje' aanvragen. Het is geschikt om bijvoorbeeld te tonen tijdens de collecte. Vanwege de bestandsgrootte kunt u dit filmpje niet downloaden, maar is het aan te vragen via info@ditkoningskind.nl. Het filmpje zal dan via WeTransfer naar u worden toegestuurd. Ook is het mogelijk om de algemene brochure van Dit Koningskind te bestellen.

Tot slot
Het kindermateriaal voor de Ontdekzondag is voor een groot deel gemaakt door gemeenteleden uit GKv Hardenberg en Gramsbergen. Hartelijk dank daarvoor!

    Vormgeving door douglas design