Terug

Samenwerking met Gomarus: Feestje in het noorden

28-02-2023

 

Scholieren van Gomarus Groningen hebben op donderdag 23 februari een event georganiseerd voor 17 mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Dit deden zij in samenwerking met Dit Koningskind. 

De gasten werden feestelijk onthaalt met een rode loper. Bij binnenkomst mochten ze een plekje zoeken aan de gedekte tafel waar zij voorzien werden van een heerlijk diner. Joram Fokkert (bestuurslid van Dit Koningskind) opende de maaltijd met een kort dankwoord en complimenten naar de scholieren. Over elk detail was nagedacht om de gasten een onvergetelijke avond te geven. Na afloop van het diner was het tijd voor wat actie. Het thema van de avond was ”Hollandse spelletjes en gezelligheid” en dus ging de groep met elkaar spijkerpoepen, blikgooien en een fotospeurtocht doen.

Gastles

Ter voorbereiding op het evenement kregen de scholieren een gastles van Dit Koningskind over het leven met een beperking. Hierin leerden o.a. over de verschillende soorten beperkingen, woonvormen, dagbestedingen en hoe je om gaat met iemand met een bepering. Vervolgens gingen de scholieren in groepjes aan de slag om creatieve ideeën te verzinnen voor het event. Deze ideeën werden gepitched aan een speciale jury waarna de beste ideeën werden uitgewerkt.

Samenwerking

Dit Koningskind vindt het belangrijk dat jongeren leren en ervaren wat het leven met een beperking inhoudt, maar bovenal dat ze ontdekken hoe we elkaar kunnen aanvullen. Daarom werken wij samen met middelbare scholen als Gomarus om jonge mensen in contact te brengen met mensen met een beperking. Zo creëren we een inclusieve samenleving, waarin we kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan