Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mee met de vakanties van Dit Koningskind?
Hier kun je alles lezen over onze doelgroepen. Wij organiseren groepsreizen, dus het is belangrijk dat je het gezellig vindt om met andere mensen op vakantie te gaan. Meestal slaap je ook met iemand anders op een kamer. Als je twijfelt of dit iets voor jou is, mag je altijd contact met ons opnemen!

Wat betekent het dat Dit Koningskind christelijk is?
Stichting Vakanties Dit Koningskind is een christelijke organisatie. Wij geloven in God en leven vanuit christelijke normen en waarden. Tijdens de vakantie is er ruimte voor samen zingen, Bijbellezen en het bezoeken van een zondagse kerkdienst. Iedereen is welkom op onze vakanties. We vragen wel van je om onze christelijke gewoonten en gebruiken te respecteren. Van vrijwilligers verwachtten wij dat ze aangesloten zijn bij een protestants-christelijke kerk.

Wanneer kan ik mij het beste aanmelden voor een vakantie?
Als je een vakantie ziet die je leuk vindt, kun je je het beste zo snel mogelijk aanmelden. Het liefst vóór 4 januari 2024. Dan is de kans het grootst dat je met deze vakantie meekunt! Als je te lang wacht, kan de vakantie volgeboekt zijn. Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je vrij bent in die periode. Want als je eenmaal een boekingsbevestiging hebt ontvangen, kun je de vakantie niet zomaar annuleren.

Waarom moet ik twee vakantiekeuzes doorgeven?
We willen, net als jij, natuurlijk het liefst dat jij op vakantie gaat naar de plek van je eerste vakantiekeuze. Omdat we groepsreizen organiseren is het belangrijk dat we goed kijken naar de samenstelling van de hele groep. Dit betekent dat we bijvoorbeeld letten op de verhouding mannen/vrouwen, leeftijd, aantal rolstoelen dat mee kan en de hoeveelheid zorg of begeleiding die nodig is. Als we teveel aanmeldingen hebben voor een vakantie, of wanneer de samenstelling van de groep niet passend is, kan het voorkomen dat je niet meekunt met de vakantie van jouw eerste keuze. Daarom is het fijn als je gekeken hebt welke vakantie je ook heel erg leuk vindt en deze opgeeft als tweede keuze.

Waarom krijg ik een bericht van Beter Uit?
Sinds 2021 realiseren wij onze vakanties in samenwerking met Beter Uit. Dit heeft een aantal voordelen voor jou als deelnemer. Kijk voor meer informatie op onze website onder het kopje ‘Voor deelnemers’.

Wanneer krijg ik de definitieve boekingsbevestiging?
Als jij je hebt ingeschreven voor een vakantie, gaan wij aan de slag met jouw aanmelding. We willen jou natuurlijk een onvergetelijke vakantie bezorgen, daarom kijken we goed op basis van jouw informatie of de vakantie ook echt bij jou past. Als wij jouw aanmelding hebben verwerkt, ontvang je per mail de boekingsbevestiging en de factuur. Dat kan dus even duren. We kunnen niet precies zeggen hoe lang.

Waarom moet ik zoveel gegevens invullen op het aanmeldformulier?
Het is belangrijk dat we goed kunnen inschatten welke begeleiding jij nodig hebt. Om dit zo zorgvuldig mogelijk te doen, hebben wij deze informatie van jou nodig.

Wanneer krijg ik informatie over mijn vakantie toegestuurd?
Uiterlijk 4 weken voor de vertrekdatum krijg je de benodigde reisinformatie en de deelnemerslijst toegestuurd.

Waarom zijn jullie vakanties duurder dan een ‘gewone’ vakantie?
In het onze vakantieprijs zijn de volgende kosten meegenomen: accommodatie, (reis)verzekering, maaltijden, recreatie, vervoer, benzine en administratiekosten. Onze vrijwilligers ontvangen geen salaris voor het werk dat ze leveren tijdens de vakantie. De kosten die we maken voor de vrijwilligers worden meegenomen in het bedrag dat jij betaalt. Vakanties waar meer begeleiding nodig is, zijn daarom ook duurder dan vakanties waar dit niet zo is.

Waar ben ik voor verzekerd?
Als je met ons meegaat op vakantie, zit de reisverzekering bij het vakantiebedrag inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten.

Kan ik mijn vakantie annuleren?
Als je zelf je vakantie annuleert, zijn daar altijd kosten aan verbonden. Klik hier als je wilt weten wat het kost om je vakantie te annuleren. Het is mogelijk om bij het boeken van je vakantie gelijk een annuleringsverzekering af te sluiten. Klik hier voor de voorwaarden.

Kan Dit Koningskind mijn vakantie annuleren?
Het kan gebeuren dat wij jouw vakantie annuleren. Als dit nodig is, geven wij dat rond 4 weken van tevoren aan je door. Als wij jouw vakantie annuleren krijg je altijd je geld terug. Een enkele keer komt het voor dat er te weinig deelnemers zijn.

Kan ik bij vakanties in Nederland gebruikmaken van een opstapplaats?
Dit is helaas niet mogelijk. Binnen Nederland ben je zelf verantwoordelijk voor vervoer naar de locatie. Je kunt altijd contact met ons opnemen als vervoer lastig is, dan kunnen we uitzoeken of je met een andere deelnemer kunt meerijden naar de accommodatie.

Wat is het medicijnbeleid?
Als je medicijnen gebruikt is het belangrijk dat je altijd een actueel medicijnpaspoort meeneemt op reis. De begeleiding overlegt met je of je de medicijnen zelf beheert of dat je begeleider dat doet.

Ik heb verpleegkundige handelingen nodig. Kan ik mee op vakantie?
Als er verpleegkundige handelingen nodig zijn, moet je dit duidelijk aangeven op het inschrijfformulier. We zorgen dan dat er een verpleegkundige mee gaat op vakantie. Als dit niet mogelijk is, kijken we of we de plaatselijke thuiszorg kunnen inschakelen.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan