Een onvergetelijke tijd

Wij zijn Stichting Vakanties Dit Koningskind en organiseren, vanuit onze christelijke identiteit, groepsvakanties in binnen- en buitenland voor mensen met een beperking. Ga je met ons mee? Dan heb je gegarandeerd een geslaagde vakantie met veel gezelligheid, leuke uitjes, een evenwichtige groepssamenstelling en zorg op maat. Allemaal mogelijk gemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers. Jij krijgt de zorg die jij nodig hebt! Bekijk snel ons vakantieprogramma voor 2023. Ben of word je lid van Dit Koningskind dan ontvang je € 50,- korting op je vakantie!

Vakanties 2023

Belangrijke informatie voor deelnemers

Wat je moet weten

Wil je graag mee op een van onze vakanties? Lees onderstaande informatie eerst goed door.

Doelgroepen

Onze vakanties worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Om te weten wat voor jou de beste keuze is, is het belangrijk de informatie over onze doelgroepen te lezen.

Vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

Vakanties voor jongeren met een verstandelijke beperking

Identiteit

Dit Koningskind Vakanties is een christelijke organisatie. Wij geloven in God en leven vanuit christelijke normen en waarden. Tijdens de vakantie is er ruimte voor samen zingen, Bijbellezen en het bezoeken van een zondagse kerkdienst. Iedereen is welkom op onze vakanties. We vragen wel van je om onze christelijke gewoonten en gebruiken te respecteren. Van vrijwilligers verwachtten wij dat ze aangesloten zijn bij een protestants-christelijke kerk.

Begeleiding

Voor alle vakanties geldt dat de begeleiding in handen is van vrijwilligers. Zij geven de hulp die nodig is om de vakantie voor jou als deelnemer zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Alle vakantieteams worden zo zorgvuldig mogelijk samen gesteld, waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd, ervaring en zorgbehoefte van de deelnemers. Wij streven ernaar om, waar nodig, ook een verpleegkundige in te delen. De meeste vrijwilligers zijn niet werkzaam in de zorg, maar zijn enthousiast en vinden het leuk om er samen een geslaagde vakantie van te maken. In ieder team zijn twee vrijwilligers eindverantwoordelijk. Sommige vakantieteams worden aangevuld met één of twee koks. Zij gaan mee voor de facilitaire kant van de vakantie: het eten, drinken en de boodschappen.

Samenwerking Beter Uit

Sinds 2021 realiseren wij onze vakanties in samenwerking met Beter Uit. Dit heeft een aantal voordelen voor jou als deelnemer, namelijk:

 • Beter Uit is aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, kijk voor meer informatie hierover op https://www.beter-uit.nl/overons/zekeropreis . Dit geeft jouw zekerheid bij het boeken van je vakantie en hiermee ga je verzekerd op vakantie.
 • Beter Uit beschikt over veel kennis binnen de vakantiebranche waardoor de processen professionaliseren.
 • Doordat Beter Uit het reserveren van de accommodatie en de facturatie van ons overneemt, hebben wij meer tijd voor maatwerk en een efficiëntere werkwijze.
 • Kortom; wij zijn enthousiast dat we deze samenwerking zijn aangegaan, waardoor wij jou als deelnemer nog meermet als doel jouw een onvergetelijke vakantie te bieden.

Bijdrage 
Hierdoor vragen wij wel een kleine bijdrage aan jou. Dit zijn de reserveringskosten voor Beter Uit en de bijdrage aan SGR en calamiteitenfonds.

Reis- en annuleringsverzekeringen 
Bij je aanmelding heb je automatisch een reisverzekering afgesloten via Dit Koningskind. Als je in je aanmeldformulier hebt gekozen voor een annuleringsverzekering is deze voor je afgesloten. Deze zal dan ook op je factuur terug te vinden zijn.

Contact over de vakantie 
Wat de samenwerking met Beter Uit voor het contact betekent is als volgt:

 • Alleen de facturatie gaat via Beter Uit. Zij sturen de factuur per e-mail naar je toe. De factuur betaal je aan Beter Uit. Wij staan hierover in contact met hen. Mocht je vragen hebben over je factuur, dan kan je met al je vragen bij Vakantie Dit Koningskind terecht.
 • Het contact over je vakantie en andere zaken blijft via Dit Koningskind verlopen.
 • Beschik je over een PGB en wil je deze graag inzetten voor jouw vakantie met Dit Koningskind? Het is belangrijk dat je de factuur vooraf aan Beter Uit betaalt. Klik hier voor alle informatie.
 • Je kan ons bereiken via vakanties@ditkoningskind.nl of bel 030- 23 63 780.

 

 

Aanmelden en indeling

Aanmelden doe je via ons online aanmeldformulier. Elke vakantiebestemming heeft een knop ‘Vraag vakantie aan’.  Hiermee selecteer je je 1e vakantie keuze. vervolgens kan je in het aanmeldformulier jouw 2e vakantie keuze opgeven. Vul het formulier zo zorgvuldig mogelijk in, zodat wij goed weten wie jij bent en welke zorg je nodig hebt. Deze informatie hebben we nodig voor je vakantie.

Elke vakantie heeft een beperkt aantal plaatsen. Geef daarom altijd twee vakanties van jouw keuze op.

Groepsindeling

Bij de groepsindeling kijken we naar de samenstelling van de groep: verhouding man/vrouw, leeftijd, zorgbehoefte, aantal rolstoelen etc. Het kan gebeuren dat we je niet kunnen plaatsen bij de vakantie van je 1e of 2e keus. Uiteraard nemen we dan contact met je op en kijken we naar een alternatief.

Prijzen en PGB

Beschik je over een PGB en wil je deze graag inzetten voor jouw vakantie met Dit Koningskind?

Klik hier voor een stappenplan (pdf) om je PGB op een makkelijke manier in te dienen.

Let op, dit is anders dan voorgaande jaren!

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een budget van de overheid waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben. Voor vakanties met Dit Koningskind zijn de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ) van toepassing. Uitbetaling van het PGB gebeurt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Dit Koningskind is een erkende zorginstelling en staat geregistreerd in het AGB-Register. Daardoor kun je het PGB inzetten voor de vergoeding van de begeleidingskosten en/of de kosten voor kort verblijf tijdens jouw vakantie. Dit Koningskind kan echter geen uitsluitsel geven over de toekenning, het ligt aan je persoonlijke situatie en de afspraken met je zorgkantoor/gemeente waar je uiteindelijk recht op hebt.

 

Annulering en verzekering

Annulering
Het kan voorkomen dat je vakantie om een bepaalde reden niet doorgaat. Annulering van je vakantie geven we uiterlijk acht weken voor het begin van de vakantie aan jou door.

Annuleringsverzekering

Bij boeking kun je aangeven of je via ons een annuleringsverzekering bij de Europeesche Verzekeringen wilt afsluiten. Mocht jij je reis vanwege ziekte of ongeval of een andere geldige reden moeten annuleren kun je via de verzekeringsmaatschappij proberen de kosten te declareren. De verzekeringspremie bedraagt 5,5% van de vakantieprijs. Over dit bedrag wordt 21% assurantiebelasting geheven. De poliskosten bedragen 5,50. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten.

Annuleringskosten

Wanneer je bent geplaatst in een vakantie van Dit Koningskind en je besluit de vakantie toch te annuleren, dan zijn daar kosten aan verbonden. De hoogte daarvan hangt af van de tijd tussen de datum van annulering en de datum van vertrek.

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Reisbagage- en ongevallenverzekering
Voor alle deelnemers wordt een reisbagage- en ongevallenverzekering afgesloten. De prijs van de vakantie is inclusief de kosten van deze verzekering. De verzekeringsvoorwaarden worden samen met de overige informatie toegestuurd. Geneeskundige kosten vallen onder je eigen ziektekostenverzekering.

Voor vertrek

Wanneer je van ons bericht krijgt in welke vakantie je bent ingedeeld, sturen we een informatie- en medicijnkaart. Wil je deze invullen en aan ons terug sturen? Uiterlijk 4 weken voor vertrek krijg je alle belangrijke informatie over je vakantie en de deelnemerslijst toegestuurd.

Kennismaken met een vrijwilliger 

Voor vertrek komt een vrijwilliger bij jou langs om kennis te maken. Tijdens dit gesprek wordt o.a. besproken welke zorg en/of begeleiding je nodig hebt tijdens de vakantie.

Geld

Neem gerust (zak)geld mee om bijvoorbeeld souvenirs te kopen.

Vervoer van en naar vakantieverblijf

Tenzij nadrukkelijk anders vermeld, wordt van alle deelnemers (hun ouders en/of verzorgers) verwacht dat zij zelf het vervoer regelen naar en van het vakantieverblijf of de opstapplaats. Misschien kun je vervoer combineren met andere deelnemers.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan