Een onvergetelijke tijd

Stichting Vakanties Dit Koningskind organiseert groepsvakanties in binnen- en buitenland voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke en/of sociale beperking. Alle vakanties worden begeleid door een team van vrijwilligers die jou een onvergetelijke tijd willen bezorgen. Kun je vanwege een beperking niet zelfstandig op vakantie? In 2021 organiseren we weer vakanties. Dit jaar is er vanwege de coronacrisis een alternatief programma.

 

Vakantieprogramma 2020

Belangrijke informatie voor deelnemers

Wat je moet weten

We krijgen veel vragen over de vakanties vanwege het coronavirus. Klik hier voor meer informatie.

Wil je graag mee op een van onze vakanties? Lees onderstaande informatie eerst goed door.

Doelgroepen

Onze vakanties worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Om te weten wat voor jou de beste keuze is, is het belangrijk de informatie over onze doelgroepen te lezen.

Vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

Vakanties voor kinderen met een verstandelijke beperking

 

 

Identiteit

Wij vinden het belangrijk om tijdens de vakanties onze christelijke identiteit vorm te geven. Dat komt niet alleen naar voren in de normen en waarden die wij hanteren, maar ook in onze manier van omgaan met elkaar en in het samen zingen, Bijbellezen en bezoeken van zondagse kerkdiensten. De vakanties worden georganiseerd voor leden van vereniging Dit Koningskind. Maar er zijn ook altijd vakantieplaatsen over voor niet-leden die zich juist vanwege onze identiteit bij ons thuis voelen. Bij voldoende plek zijn ook andere mensen welkom die zich juist vanwege die identiteit bij ons thuis voelen. Dat alle vrijwilligers meelevend christen zijn en lid van een van de kerken uit de achterban van Dit Koningskind is vanzelfsprekend.

Begeleiding

Voor alle vakanties geldt dat de begeleiding in handen is van vrijwilligers. Zij geven de hulp die nodig is om de vakantie voor jou als deelnemer zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Alle vakantieteams worden zo zorgvuldig mogelijk samen gesteld, waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd, ervaring en zorgbehoefte van de deelnemers. Wij streven ernaar om, waar nodig, ook een verpleegkundige in te delen. De meeste vrijwilligers zijn niet werkzaam in de zorg, maar zijn enthousiast en vinden het leuk om er samen een geslaagde vakantie van te maken. In ieder team zijn twee vrijwilligers eindverantwoordelijk. Sommige vakantieteams worden aangevuld met één of twee koks. Zij gaan mee voor de facilitaire kant van de vakantie: het eten, drinken en de boodschappen.

Aanmelden en indeling

Aanmelden doe je via ons online aanmeldformulier. Elke vakantiebestemming heeft een knop ‘Vraag vakantie aan’.  Hiermee selecteer je je 1e vakantie keuze. vervolgens kan je in het aanmeldformulier jouw 2e vakantie keuze opgeven. Vul het formulier zo zorgvuldig mogelijk in, zodat wij goed weten wie jij bent en welke zorg je nodig hebt. Deze informatie hebben we nodig voor je vakantie.

Elke vakantie heeft een beperkt aantal plaatsen. Geef daarom altijd twee vakanties van jouw keuze op. Meld je aan vóór 10 januari 2020. Daarna gaan we aan de slag met de groepsindeling.

Groepsindeling

Bij de groepsindeling kijken we naar de samenstelling van de groep: verhouding man/vrouw, leeftijd, zorgbehoefte, aantal rolstoelen etc. Het kan gebeuren dat we je niet kunnen plaatsen bij de vakantie van je 1e of 2e keus. Uiteraard nemen we dan contact met je op en kijken we naar een alternatief. Uiterlijk 1 maart 2020 ontvang je van ons bericht in welke vakantie je bent geplaatst.

Wanneer je definitief ben geplaatst ontvang je hierover bericht.

Prijzen en PGB

Prijzen

Bij elke vakantie staat de prijs vermeld. Als je lid bent van Vereniging Dit Koningskind ontvang je € 50,- korting op je vakantie. Alle prijzen zijn inclusief BTW en de kosten voor eten, drinken en activiteiten. De kosten voor bijvoorbeeld het kopen van souvenirs of kaarten is niet bij de prijs inbegrepen.

PGB

Wanneer je een persoonsgebonden budget (PGB) hebt voor de vakantie kun je die kosten uit het pgb betalen. Welke kosten uit het pgb betaald worden is afhankelijk van het soort pgb dat je ontvangt. In de “brochure Pgb en vakantie 2020” wordt per vakantie aangegeven wat de verblijfskosten zijn voor zowel leden als niet-leden, de begeleidingskosten en de kosten voor de annuleringsverzekering.

Annulering en verzekering

Annulering
Het kan voorkomen dat je vakantie niet doorgaat. Annulering van je vakantie geven we uiterlijk acht weken voor het begin van de vakantie aan jou door.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent geplaatst in een vakantie van Dit Koningskind en je besluit de vakantie toch te annuleren, dan zijn daar kosten aan verbonden. De hoogte daarvan hangt af van de tijd tussen de datum van annulering en de datum van vertrek. Bekijk onze annuleringsregeling.

Annuleringsverzekering

Wanneer je bij ons een annuleringsverzekering afsluit, dan wordt in geval van annulering wegens ziekte of ongeval de vakantieprijs (gedeeltelijk) terugbetaald. De verzekeringspremie bedraagt 4,5% van de vakantieprijs. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten.

Reisbagage- en ongevallenverzekering
Voor alle deelnemers wordt een reisbagage- en ongevallenverzekering afgesloten. De prijs van de vakantie is inclusief de kosten van deze verzekering. De verzekeringsvoorwaarden worden samen met de overige informatie toegestuurd. Geneeskundige kosten vallen onder je eigen ziektekostenverzekering.

 

Voor vertrek

Wanneer je van ons bericht krijgt in welke vakantie je bent ingedeeld, sturen we een informatie- en medicijnkaart. Deze moet je invullen en terug sturen. Uiterlijk 4 weken voor vertrek krijg je alle belangrijke informatie over je vakantie en de deelnemerslijst toegestuurd.

Kennismaken met een vrijwilliger 

Voor vertrek komt een vrijwilliger bij jou langs om kennis te maken. Tijdens dit gesprek wordt o.a. besproken welke zorg en/of begeleiding je nodig hebt tijdens de vakantie.

Geld

Neem gerust (zak)geld mee om bijvoorbeeld souvenirs te kopen.

Vervoer van en naar vakantieverblijf

Tenzij nadrukkelijk anders vermeld, wordt van alle deelnemers (hun ouders en/of verzorgers) verwacht dat zij zelf het vervoer regelen naar en van het vakantieverblijf of de opstapplaats. Misschien kun je vervoer combineren met andere deelnemers.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan