Downloads

Meer weten over ons werk, ons steunen met een collecte of handige tips en materialen verzamelen? Bekijk onze downloads!

Wilt u ons werk steunen? Download hieronder ons collectemateriaal.

Daarnaast komen wij (in overleg) graag langs om tijdens de dienst iets te vertellen over ons werk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via communicatie@ditkoningskind.nl

*Na het klikken op de link opent de video zich op een nieuw tabblad. Klik nu rechtsonder op de drie puntjes en dan op downloaden.

Downloads voor kerken

Dit Koningskind ontwikkelt en ontvangt regelmatig materiaal ter ondersteuning voor het werk in de kerk. U kunt dit op deze pagina downloaden.

Kopij voor kerken

Wilt u onze activiteiten opnemen in de Scipio app, het kerkblad of de online nieuwsbrief?

Zo kunnen we ook mensen in uw kerkelijke gemeente bijstaan! Download de kopij hieronder:

Heeft u een vraag over de kopij of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via communicatie@ditkoningskind.nl 

Aftelkalender Vakanties

Kan je ook niet wachten tot je vakantie begint? Download nu onze kalender, print hem uit en tel de dagen af tot je vakantie!

 

We hebben onze vakantie vrijwilligers en deelnemers gevraagd om een vragenlijst in te vullen over hun ervaringen met de vakanties.

Benieuwd naar de resultaten? Download hieronder de samenvatting!

Wonderlijk gemaakt

Nieuw: Wonderlijk Gemaakt Speciaal voor Thuis
Speciaal voor ouders van een kind met een verstandelijke beperking is onlangs nieuw materiaal uitgebracht: Wonderlijk Gemaakt Speciaal voor Thuis. Het is gericht op het inbedden van seksuele en lichamelijke vorming in een christelijke opvoeding. Aan de hand van dit materiaal kunt u in gesprek gaan met uw kind, specifiek over onderwerpen rondom seksuele en lichamelijke vorming.

Kijk hier het filmpje over dit prachtige materiaal.

Gesprekskaarten
Vanuit acht hoofdthema’s (zoals Volwassen worden, Seksualiteit en voortplanting, Weerbaarheid) zijn zestig gesprekskaarten ontwikkeld. Met behulp van de gesprekskaarten en pictogrammen kunt u het gesprek met uw kind aangaan. Bijvoorbeeld over schoon zijn en lekker ruiken, ongesteld zijn, nee zeggen of wie jou mag aanraken. Doordat de kaarten los te gebruiken zijn, kan eenvoudig worden aangesloten bij de individuele behoefte van uw kind. Op iedere kaart staat een duidelijke afbeelding, een gespreksvraag en regels om aan te leren. Bij het materiaal zit een duidelijke handleiding.

Cursus
Als u het materiaal aanschaft, kunt u (gratis) gebruikmaken van de verdiepende oudercursus over het materiaal. In twee avonden van twee uur leert u het materiaal op de juiste manier in te zetten en krijgt u handvatten voor het omgaan met seksueel gedrag van uw kind. Na de aanschaf van het materiaal kunt u gratis deelnemen aan deze cursus, welke start bij voldoende aanmeldingen. Bij interesse kunt u een mail sturen naar info@ditkoningskind.nl.

Achtergrond
Eerder werd het materiaal van Wonderlijk Gemaakt Speciaal al gemaakt voor gebruik op scholen voor speciaal onderwijs en zorginstellingen. Door de toenemende vraag van ouders heeft Driestar Educatief in samenwerking met verschillende ouderverenigingen, waaronder Dit Koningskind, het materiaal ook voor thuisgebruik ontwikkeld.

Bestellen
Het materiaal kost € 39,00 (excl. verzendkosten) en bestaat uit een koffer met 60 gesprekskaarten, 9 pictogrammen en een handleiding. Om de verzendkosten te vermijden kunt u ervoor kiezen om het materiaal bij de eerste cursusavond in ontvangst te nemen.

Wilt u dit prachtige materiaal bestellen? Stuur een mail naar info@ditkoningskind.nl met als onderwerp ‘Bestelling Wonderlijk Gemaakt Speciaal’. Vermeld daarin uw naam, adres, telefoonnummer en of u het materiaal thuisgestuurd wilt krijgen of in ontvangst neemt op de cursusavond. Meer informatie: Joke Leene, 06-13766764, j.leene@ditkoningskind.nl

Beste leden,

Dit Koningskind heeft collectieve afspraken gemaakt met De christelijke zorgverzekeraar (de nieuwe naam van Pro Life). Deze zorgverzekeraar kijkt anders naar zorg en verzekeren. Zij brengen geloof, zorg en gezondheid samen. Hierdoor ben je verzekerd van goede algemene en christelijke zorg. En krijg je korting en voordelen.

Jouw voordelen via Dit Koningskind:

  • Een scherpe premie (zonder vrijwillig eigen risico) voor de Principe Polis(€ 140,45) en Principe Polis Budget (€ 143,45).
  • 8% korting op je aanvullende (tandarts) verzekering.
  • Sluit je een aanvullende verzekering af? Dan krijg jij het Extra Aanvullend Ledenpakket erbij. Met extra vergoedingen die alleen voor jou gelden, niet voor meeverzekerde gezinsleden.

Bereken je premie op www.dechristelijkezorgverzekeraar.nl/ditkoningskind

Wij kunnen je De christelijke zorgverzekeraar van harte aanbevelen
Al ruim 100 jaar zorgt deze verzekeraar voor haar klanten. Dit doet ze samen met organisaties die geloven dat ieder mensenleven beschermwaardig is. Samen met zorgverleners. Samen met experts die vertellen over het goede leven en gezonde leven. En samen met een moederbedrijf dat het mogelijk maakt hele goede service te bieden.

Bel gerust naar De christelijke zorgverzekeraar als je nog vragen hebt. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur via 0800 776 54 33 (gratis). En ze helpen je graag bij het kiezen en afsluiten van jouw zorgverzekering.

Meer informatie? Klik dan hier

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan