Downloads

Meer weten over ons werk, ons steunen met een collecte of handige tips en materialen verzamelen? Bekijk onze downloads!

Wilt u ons werk steunen? Download hieronder ons collectemateriaal.

Daarnaast komen wij (in overleg) graag langs om tijdens de dienst iets te vertellen over ons werk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via communicatie@ditkoningskind.nl

*Na het klikken op de link opent de video zich op een nieuw tabblad. Klik nu rechtsonder op de drie puntjes en dan op downloaden.

Downloads voor kerken

Dit Koningskind ontwikkelt en ontvangt regelmatig materiaal ter ondersteuning voor het werk in de kerk. U kunt dit op deze pagina downloaden.

Kopij voor kerken

Wilt u onze activiteiten opnemen in de Scipio app, het kerkblad of de online nieuwsbrief?

Zo kunnen we ook mensen in uw kerkelijke gemeente bijstaan! Download de kopij hieronder:

Heeft u een vraag over de kopij of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via communicatie@ditkoningskind.nl 

We hebben onze vakantie vrijwilligers en deelnemers gevraagd om een vragenlijst in te vullen over hun ervaringen met de vakanties.

Benieuwd naar de resultaten? Download hieronder de samenvatting!

Wonderlijk gemaakt

Nieuw: Wonderlijk Gemaakt Speciaal voor Thuis
Speciaal voor ouders van een kind met een verstandelijke beperking is onlangs nieuw materiaal uitgebracht: Wonderlijk Gemaakt Speciaal voor Thuis. Het is gericht op het inbedden van seksuele en lichamelijke vorming in een christelijke opvoeding. Aan de hand van dit materiaal kunt u in gesprek gaan met uw kind, specifiek over onderwerpen rondom seksuele en lichamelijke vorming.

Kijk hier het filmpje over dit prachtige materiaal.

Gesprekskaarten
Vanuit acht hoofdthema’s (zoals Volwassen worden, Seksualiteit en voortplanting, Weerbaarheid) zijn zestig gesprekskaarten ontwikkeld. Met behulp van de gesprekskaarten en pictogrammen kunt u het gesprek met uw kind aangaan. Bijvoorbeeld over schoon zijn en lekker ruiken, ongesteld zijn, nee zeggen of wie jou mag aanraken. Doordat de kaarten los te gebruiken zijn, kan eenvoudig worden aangesloten bij de individuele behoefte van uw kind. Op iedere kaart staat een duidelijke afbeelding, een gespreksvraag en regels om aan te leren. Bij het materiaal zit een duidelijke handleiding.

Cursus
Als u het materiaal aanschaft, kunt u (gratis) gebruikmaken van de verdiepende oudercursus over het materiaal. In twee avonden van twee uur leert u het materiaal op de juiste manier in te zetten en krijgt u handvatten voor het omgaan met seksueel gedrag van uw kind. Na de aanschaf van het materiaal kunt u gratis deelnemen aan deze cursus, welke start bij voldoende aanmeldingen. Bij interesse kunt u een mail sturen naar info@ditkoningskind.nl.

Achtergrond
Eerder werd het materiaal van Wonderlijk Gemaakt Speciaal al gemaakt voor gebruik op scholen voor speciaal onderwijs en zorginstellingen. Door de toenemende vraag van ouders heeft Driestar Educatief in samenwerking met verschillende ouderverenigingen, waaronder Dit Koningskind, het materiaal ook voor thuisgebruik ontwikkeld.

Bestellen
Het materiaal kost € 39,00 (excl. verzendkosten) en bestaat uit een koffer met 60 gesprekskaarten, 9 pictogrammen en een handleiding. Om de verzendkosten te vermijden kunt u ervoor kiezen om het materiaal bij de eerste cursusavond in ontvangst te nemen.

Wilt u dit prachtige materiaal bestellen? Stuur een mail naar info@ditkoningskind.nl met als onderwerp ‘Bestelling Wonderlijk Gemaakt Speciaal’. Vermeld daarin uw naam, adres, telefoonnummer en of u het materiaal thuisgestuurd wilt krijgen of in ontvangst neemt op de cursusavond. Meer informatie: Joke Leene, 06-13766764, j.leene@ditkoningskind.nl

Beste lid/donateur,

Wij hebben afspraken gemaakt met de Christelijke Zorgverzekeraar (voorheen ProLife).
Deze christelijke zorgverzekeraar kijkt anders naar zorg en verzekeren. Dit doen ze door geloof, zorg en hulp bij elkaar te brengen. Via vergoedingen voor algemene en christelijke zorg, services en met hun programma Zorgen voor elkaar.

De Christelijke Zorgverzekeraar heeft vanaf 2022 een aangepaste premie voor de basisverzekering.
Vanaf 2022 betaalt iedereen bij de Christelijke Zorgverzekeraar met dezelfde basisverzekering dezelfde premie. Zo heeft iedereen hetzelfde voordeel. Je kunt kiezen voor de Principe Polis voor € 124,90 per maand. Of de Principe Polis Budget voor € 117,30 per maand. Met de Principe Polis Budget krijg je niet bij alle ziekenhuizen 100% vergoeding. Daarom is de premie lager dan die van de Principe Polis. Soms krijg je wel 100% vergoeding, zoals bij spoedzorg.

Uitleg over uw premie in 2022.

Krijg voordeel via Dit Koningskind:

  • Je krijgt 8% korting op aanvullende (tandarts)verzekering.
  • Korting geldt ook voor meeverzekerde gezinsleden.
  • Sluit je een aanvullende verzekering af? Dan krijgen jij en je gezinsleden toegang tot 18 online zelfhulp programma’s.

We kunnen je een zorgverzekering van de Christelijke Zorgverzekeraar van harte aanbevelen!
Klanten geven een 8,4 voor hun service. Daarnaast noemen ze de Christelijke Zorgverzekeraar 1 van de meest vertrouwde zorgverzekeraars. (Bron: KlantenMonitor Zorgverzekeringen® 2021 – MarketResponse.)

Meer informatie? Klik dan hier

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan