Downloads voor kerken

Samen gemeente zijn

Dit Koningskind ontwikkelt en ontvangt regelmatig materiaal ter ondersteuning voor het werk in de kerk. U kunt dit op deze pagina downloaden via de onderwerpen in het linkermenu. Benieuwd hoe wij u verder kunnen ondersteunen? Ga dan naar:

Materiaal ter ondersteuning van/bij de kerkdienst

Pictogrammen
Pictogrammen helpen om het verloop van de kerkdienst zichtbaar te maken. Dit biedt rust en overzicht. Download gratis onze pictogrammen:

Aangepast belijdenisformulier

Opzet prikkelarme kerkdienst

Aangepaste kerkdiensten

Via deze link vind je een overzicht van aangepaste kerkdiensten die worden georganiseerd voor mensen met een beperking. Bijvoorbeeld prikkelarme diensten of een laagdrempelige dienst voor mensen met een verstandelijke beperking. Regelmatig worden er online nieuwe kerkdiensten toegevoegd.

Wil je ook bekendheid geven aan een aangepaste dienst in jouw gemeente? Laat het ons weten.

Bijbelstudie en Catechese

Bijbelstudie- en catechesemateriaal voor mensen met een verstandelijke beperking

Het is een vraag die in veel kerken speelt: op welke manier geef je catechisatie of Bijbelstudie aan tieners met een beperking? Bieden we individuele catechisatie/Bijbelstudie of laten we de jongeren meedoen met het reguliere programma? Wat voor materialen kunnen we gebruiken?

Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet.

Wil je meer informatie over of hulp bij het kiezen van Bijbelstudiemateriaal? Stuur dan een mail naar info@ditkoningskind.

Tips voor jeugdleiders
Het is handig om voor de start van bijvoorbeeld een kinderclub of catechisatiegroep in gesprek te gaan met de ouders van een kind met een beperking. Door aandacht te besteden aan kinderen met beperkingen en hun ouders, draag je bij aan een inclusieve gemeenschap waarin alle kinderen worden gezien, gehoord en betrokken zijn.

Ontdekzondag en meer

De Ontdekzondag is een jaarlijkse themazondag die in het teken staat van samen gemeente zijn. Samen met iedereen; of je nu een (zichtbare) beperking hebt of niet. Voor meer informatie over de Ontdekzondag en informatie over geloof en beperkingen klik hier.

Autisme in de kerk

Vier organisaties, waaronder Dit Koningskind, Helpende Handen, Eleos en Op weg met de ander participeren in het platform ‘Autisme in de kerk’. Jaarlijks organiseren zij een evenement rondom dit thema.

Downloads:
Brochure autisme in de kerk (voor jeugdwerkers)
Brochure autisme in de kerk (voor ambtsdragers)

Meer informatie over autisme in de kerk kunt u vinden via: Geloof en autisme

Collecteren

Wilt u ons werk steunen? Met uw financiële bijdrage kunnen wij onvergetelijke vakanties organiseren, lotgenotencontact faciliteren, kerkleiders toerusten en verschillende activiteiten zoals webinars en ontmoetingsdagen organiseren.

Maak gratis gebruik van ons collectemateriaal zoals een powerpoint sheet of collectevideo. Daarnaast komen wij (in overleg) graag langs om tijdens de dienst iets te vertellen over ons werk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via communicatie@ditkoningskind.nl 

*Na het klikken op de link opent de video zich op een nieuw tabblad. Klik nu rechts onderin op de puntjes om de video te downloaden.

 

U kunt de opbrengst van uw collecte of een losse gift overmaken naar:
NL49 SNSB 0908 2474 27 t.n.v. Dit Koningskind

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief kerken

Op de hoogte blijven van ons werk?

Ontvang 3x per jaar onze speciale nieuwsbrief voor kerken en blijf op de hoogte van ons werk en activiteiten.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan