Terug

Wat een feest: ALV en vrijwilligersborrel 2022

24-11-2022

Op donderdag 17 november kwamen we met ruim 45 mensen bij elkaar voor de ALV en vrijwilligersborrel in Utrecht. Het was een mooie avond vol ontmoetingen, gezelligheid, lekker eten en vrolijke muziek. Ons hoofdkantoor dreunt nog zachtjes na van alle trommels, bellen en dansjes. Wat een enthousiasme!

De avond begon met een borrel waarbij leden, vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden elkaar konden ontmoeten en bijpraten. Voorzitter Pieter Hakvoort heette iedereen welkom waarna Johan Witmer ons voorging in gebed en Gods woord. Hij las een stuk uit Lukas 5 over de gelijkenis van de wijnzakken.

Men doet ook geen jonge wijn in oude leren zakken. Want door het gisten van de jonge wijn zou het oude, stugge leer gaan scheuren. Zowel de oude zakken als de jonge wijn zouden verloren gaan. Nee, jonge wijn hoort in nieuwe zakken. Als iemand van de oude wijn heeft gedronken, wil hij de nieuwe niet eens proeven. Hij vindt de oude goed genoeg – Lukas 5: 37-39

Johan: ”Dit Koningskind heeft een rijke geschiedenis, waarin we van betekenis mochten zijn voor heel veel mensen. Maar we merken ook dat het tijd is voor vernieuwing, een nieuwe wijnzak. En die verandering kan soms onwennig voelen, de oude wijn was toch prima?”

Workshop en vergadering

Na de opening splitste de groep zich op. De vrijwilligers namen deel aan een djembéworkshop en de (bestuurs-)leden aan de ledenvergadering. Tijdens de vergadering is het jaarplan van 2023 besproken en werd er gekeken naar de begroting en financiën. Ondertussen trommelde onze vrijwilligers er een paar lokalen verder op los. Uitgedost in kleurrijke sjaals en rokken mochten ze met verschillende instrumenten aan de slag. Ook de bestuursleden konden het niet laten om na de vergadering nog even aan te sluiten bij het feestgedruis. De workshop werd feestelijk afgesloten met een limbo dans!

Afsluiting

De avond werd afgesloten met het benoemen van de ”Vrijwilliger van het jaar”, waarvoor vrijwilligers een ander mochten aandragen om in het zonnetje te zetten. Er kwamen tientallen reacties binnen waaruit drie genomineerden werden gekozen: Daan de Mooij, Maarten de Vries en Sietze Klapwijk. Alle genomineerden ontvingen een prachtige bos bloemen, een warm applaus en lovende woorden. Uiteindelijk werd Sietze Klapwijk verkozen tot ”Vrijwilliger van het jaar”. Hij won een taart én een cheque ter waarde van €150 die hij mag besteden in zijn volgende vakantie. En de taart? Die deelde Sietze natuurlijk meteen uit aan alle aanwezigen.

We willen nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar aanwezigheid! 


Namens het team: Elien, José, Wietske, Ineke, Bonna, Martine, Rianne, Hans, Anita, Ilona, Anne, Peter, Pieter, Roel, Joram, Annelies en Johan

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan